Biografie

Biografie Pépé Grégoire

Nederlandse beeldhouwer met een eigenzinnige visie waarin het spel met contrasten, het tarten van de zwaartekracht en het grenzeloze experiment karakteristiek zijn. Pépé daagt in zijn werk de kijker uit. Hij prikkelt, provoceert en breekt bewust met vertrouwde waarden: in zijn kunst zet hij de wereld op zijn kop.

Studeerde aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten te Amsterdam.
Docenten: Prof. Paul Grégoire, V.P.S. Esser, en Theresia van der Pant. 

Pépé Grégoire gaat in zijn werk veelal uit van een aantal thema's als Windkracht, Armen en Benen en het menselijk Profiel. 

Zijn werk is veelal herkenbaar aan tegenstellingen in structuren van het brons, glad-ruw en hard-zacht. Hij zoekt graag naar de tegenstelling in balans en disbalans; jongleert met vormen en tart daarmee de zwaartekracht. Pépé werkt zowel abstract als figuratief en bereikt monumentale waarden met de uitvergroting van zijn 'Armen-Benen' en 'Handen-Voeten'. Zijn beelden stralen behalve standvastigheid, vooral ook humor en tederheid uit. 

Recent heeft Pépé een nieuwe fenomeen in de kunst ontwikkeld: Photosculptures; gestileerde aluminium beeldvormen met een huis van fotografische fragmenten. Hij voegt hiermee vier kunstvormen samen in één, namelijk fotografie, architectuur, schilder- en beeldhouwkunst. 

Musea:

* Museum Beelden aan Zee, Scheveningen
* Singer museum, Laren
* Museum Het Depot, Wageningen
* Museum Bommel van Dam, Venlo
* Letterkundig museum, Den Haag

Beurzen:

* PAN, Amsterdam
* Realisme beurs, Amsterdam
* Art Den Bosch, Den Bosch
* Art Monaco, Monaco

Prijzen: 

- Buys van Hultenprijs
- Studiebeurs van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te Rome
- Jan Hamdorffprijs 

 


PPG399.jpeg
fotopolo.jpg