Biografie

Kunstenaar en beeldhouwer

Biografie van Pépé Grégoire

De Larense beeldhouwer Pépé Grégoire neemt een geheel eigen plek in binnen de kunstwereld. In zijn beelden tart hij de zwaartekracht en speelt met tegenstellingen als glad-ruw en hard-zacht. Hij prikkelt, provoceert en breekt bewust met vertrouwde waarden: in zijn kunst zet hij de wereld op zijn kop. Geïnspireerd op het thema van archeologische vondsten van Griekse en Romeinse mensfiguren vult hij de ontbrekende ledematen in: armen en benen en het menselijk profiel. Grégoire abstraheert daarbij tot de essentie zichtbaar wordt. Als kijker wordt je geprikkeld er je eigen fantasie op los te laten.

Kunstenaarsfamilie

Pierre Paul “Pépé” Grégoire werd geboren in een kunstenaarsfamilie. Zijn grootvader Jan was schilder, zijn vader Paul beeldhouwer en professor aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam, waar Pépé zijn opleiding volgde.

Grégoire ontving diverse kunstprijzen en maakt monumentale werken voor de openbare ruimte in binnen-en buitenland.

Daarnaast maakte hij in opdracht brons portretten van onder andere koningin Beatrix, schrijver August Willemsen, acteur Guus Hermus en theaterproducent Joop van de Ende. 

Blijf op de hoogte